ingenium:prometej
Logotip energetika

Dobrodošli!

Pred Vami je spletna stran, ki služi posredovanju informacij povezanih z ogrevanjem na biomaso. Ideja za to spletno stran se mi je porodila kmalu po obnovi lastne kotlovnice, ki je bila tega že več kot nujno potrebna.

Kljub temu, da je ta spletna stran sestavljena okoli moje kotlovnice z kotlom ETA SH 20 na čelu, Prometej ne služi propagandi tega izdelka. Kvečjemu lahko trdim, da je propagirana tehnologija, tj. piroliza - uplinjevanje lesne biomase. Ta tehnologija je že leta najboljše kar se da kupiti in je tako po izkoristku kot po udobju nedosežena.

Prometej je razdeljen na nekaj poglavij. Če se več ali manj prvič srečate z tehnologijo uplinjanja biomase Vam priporočam, da kot prvo preberete članek "Kotel ETA SH 20". Ta članek opisuje kako tak sodoben kotel funkcionira in katere so njegove prednosti in (žal tudi) slabosti.

Nato priporočam branje drugega članka: "Sestavni deli kotlovnice". Ta članek opisuje, da kotel ni edini sestavni element kotlovnice. Tukaj se najdejo informacije o cevnem razvodu, hranilnikih toplote, sanitarnem bojlerju, rastezni posodi, itd...

Kot zadnje, preostane le še obisk zadnje spletne strani "Delovanje kotlovnice", ki je poudarjen z diagrami podatkov preteklih štirih ur v zvezi z kotlovnico. Ta spletna stran, točneje diagrami, se osvežijo vsakih 15 minut. Tako je mogoče s konkretnimi podatki slediti mojemu ogrevalnemu sistemu v živo. Lepo je vidno, da tak moderen ogrevalni sistem deluje kot utečen orkester v katerem je ETA SH 20 dirigent. Žal je celoten sistem odvisen od elektrike, ki pa (čeprav redko) včasih izpade. Medtem podatke ni mogoče zajemati. V tem primeru so diagrami enostavno prazni.

V primeru, da imate vprašanja, priporočam obisk foruma. Z mnogimi registriranimi uporabniki je le-ta postal nepogrešljiv vir informacij. Forum je tako obsežen, da za večino vprašanj že obstaja odgovor - le še poiskati jih je potrebno. Za to poskrbi polje "Hitro iskanje", katerega je mogoče najti pri vrhu te spletne strani.

V primeru, da neke informacije še vedno ni mogoče najti, je vsakemu registriranemu uporabniku omogočeno postavljanje neomejeno število vprašanj v forumu, ki bodo v večini primerov zelo hitro odgovorjena. Na tem mestu bi prav tako rad poudaril, da je registracija brezplačna in da so Vaši podatki tajni.

Želim Vam prijetno branje in Vas lepo pozdravljam.

Radenci, 24. december 2012 univ. dipl. inž. grad. Mihael Peternelj

Hitro iskanje

Kotlovnica

Forum

Oglasi

Prijava uporabnika

Uporabnik:
Geslo:

Zanimivo branje